אמילי מאונטס, מנהלת התכנית הגנטית במרפאה, באה לבקר אותנו בשנה שעברה בכנס הפונדקאות, פגשה בהורים עתידיים ולימדה אותנו על חשיבות בניית עץ משפחה, היסטוריה רפואית ובדיקות גנטיות.
מאות משפחות חדשות עוברות את התהליך, מאות משפחות שנמצאות בנקודות שונות בדרך אל החלום. מי שכבר בחר תורמות וממתין את תשעת החודשים לקו הסיום, מי שעושה צעד ראשון מהוסס בכיוון הנכון ומי שנעזר בנו בקבלת ההחלטות על הדרך הכי נכונה עבורו להגיע ליעד הנכסף. במהלך התהליך כולו ההורים לעתיד נאלצים להתמודד עם שאלות הקשורות גם לגנטיקה של הילד, וכאן נכנסת ד"ר מאונטס לתמונה.
"מעניין לראות עד כמה בקלות הישראלים מעכלים ומבינים את התוצאות" היא מפארת בזמן ביקורה הקצר בתל אביב. "ייעוץ גנטי הוא חלק חיוני וחשוב בתהליך של הפריה חוץ-גופית, והישראלים נוטים להיות צרכנים להוטים ומתוחכמים של שירותים גנטיים".
כשמדובר בבדיקות גנטיות חשוב לקבל את המענה המקצועי והמקיף ביותר, מתחילת התהליך ועד סופו. לצערינו, זה לא תמיד המצב. בהמון מקרים מוצעות בדיקות מינימאליות דרך המרפאות, בדיקות שלא מכסות אפילו לא מחצית ממה שהן יכולות לתרום ולספק. רוב המרפאות מציעות בדרך כלל כ-30 בדיקות גנטיות עבור סינון מקדים של התרומות, בדיקות המקוטלגות ומבוצעות על פי מוצא התורמת ולא תמיד מבוצעות במלואן. מתוך הכרת החשיבות בנושא והבנתו לעומקו דואגת ד"ר מאונטס והמחלקה הגנטית כולה לבצע סינון מקיף ומורחב, הכולל בתוכו 176 בדיקות גנטיות, מלאות, ממוקדות ומסננות.
אמילי מאונטס מחכה לכם, לבנות עץ היסטוריה משפחתית, לייעץ, לדאוג ולתת מענה תמידי, והתפקיד שלכם? לקחת אחריות ולהוכיח לה את מה שהיא כבר יודעת, שההורים הישראליים מבינים עניין ודואגים לנצל את כל מה שעומד לרשותם כדי להקים משפחה בריאה, שמחה ומאושרת.
סינון רפואי וגנטי | אמילי מאונטס
כולם מבינים, ברמה כזאת או אחרת, את הקשר ההדוק שבין הליך הפונדקאות לבין חקר הגנטיקה. זה נשמע מעט טיפשי לאמוד את טיב הקשר, ואני בטוח שאת שיחת ה"דבורים והציפורים" כבר ביצעתם לפחות פעם אחת בחייכם. אז על מה כן יש לדבר? על היתרון הגדול שביצירת חיים חדשים תוך כדי הבנה מעמיקה של התחום. יש יתרונות עצומים בליווי התהליך עם אנשי מקצוע שיודעים דבר או שניים, וכדי להסביר לנו את הייתרונות הללו עומדת אשה נפלאה בראש התחום.
